Bestemmelser

I henhold til § 15 i lov om planlægning (LBK nr. 572 af 29/05/2024) fastsættes herved følgende bestemmelser for lokalplanområdet.

1.1 Det er lokalplantillæggets formål:

  • At ophæve §3.2 i lokalplan nr. 342 og erstatte det med en ny §3.2 
  • At aflyse §1.1., første punkt, i lokalplan nr. 342, der har til formål at sikre en variation i boligtyper.

2.1 Lokalplantillægget omfatter det samme område som Lokalplan nr. 342.

2.2 Lokalplanområdet ligger i byzone.

§3.2 i Lokalplan nr. 342 ændres til følgende:

3.2 Lokalplanen opdeles i to delområder, som vist på kortbilag 1.

  • Delområde 1 må kun anvendes til tæt-lav boligbebyggelse samt ét fælleshus med tilhørende orangeri
  • Delområde 0 må kun anvendes til grønt område, dog ikke udendørs opholdsareal

Bemærk at delområde 3 i Lokalplan nr. 342 ændres til delområde 0

Tillæg nr. 1 tilføjer følgende bestemmelse til Lokalplan nr. 342:

5.6 Der kan særskilt fra de generelle retningslinjer for stier i Lokalplan nr. 342, etableres en stiforbindelse mellem 'a' og 'b', som vist på kortbilag 2.
Stien skal føres langs støjvoldens nordlige side og udlægges med en bredde på minimum 2,5 meter. 

Med dette tillæg ændres § 6.1, 6.2, og 6.3 i Lokalplan nr. 342 til følgende:

6.1 Der skal etableres 1,5 p-plads per bolig indenfor lokalplanområdet.

6.2 Udover de i pkt. 6.1 nævnte p-pladser skal der etableres 1 p-plads per 50 m² etageareal for fælleshuset med orangeri.

6.3 Udover de i pkt. 6.1 og 6.2 nævnte p-pladser skal der indenfor lokalplanområdet anlægges 6 parkeringspladser der udformes så de kan anvendes af handicapegnede køretøjer. Mindst 2 af handicap-pladserne skal etableres ved fælleshuset.

Derudover aflyser dette tillæg § 6.4 i Lokalplan nr. 342

Dette tillæg tilføjer følgende til Lokalplan nr. 342:

7.6 Specifikt for §5.6 - Stien skal belyses med nedadrettet mastebelysning med en maks. lyspunktshøjde på 4 meter.*

*Grundet den specifikke stis placering, bag støjvold og tæt på banelegemet, har kravet om mastebelysning et tryghedsfremmende formål.

Dette tillæg aflyser bestemmelserne 8.5, 8.6, 8.7, 8.8, i Lokalplan nr. 342.

Til delområde 1 i Lokalplan nr. 342, ændres 8.3 og 8.4 til følgende:

8.3 Hverken boliger, fælleshus med orangeri eller sekundære bygninger må placeres nærmere end 10 meter fra lokalplanens afgrænsning/skel mod syd (kirkegården), jf. kortbilag 3. Boligerne må derudover ikke placeres nærmere lokalplanens afgrænsning/skel mod vest og øst end 5 meter.

8.4 Der må ikke placeres boliger, fælleshus med orangeri eller sekundær bebyggelse i aksen fra kirkegården, som vist på kortbilag 3. 

Til delområde 1 i Lokalplan nr. 342, tilføjes med dette tillæg:

8.5 Der må etableres 1 fælleshus på maks. 200 m2, med tilhørende orangeri på maks. 100 m2.

8.6 Fælleshus og orangeri må etableres med en højde på maks. 8,5 meter.

​Tillægget ændrer 9.1 i Lokalplan nr. 342 til følgende: 

9.1 De udvendige bygningssider må kun fremstå i teglsten med blank mur eller med pudsede eller vandskurede facader i overvejende lyse, sorte eller brændte farver, som for eksempel de naturlige teglfarver. Mindre bygningsdele, såsom udhuse, karnapper og lignende kan fremtræde i andre materialer som træ og lignende.

Uanset ovenstående må delpartier og mindre bygningsdele fremtræde i andre materialer. Delpartier og mindre bygningsdele må maksimalt udgøre 30% af den enkelte facade.

Tillægget tilføjer 9.8 til Lokalplan nr. 342:

9.8 Tagbeklædning på sekundær bebyggelse skal udføres med stålplader med ikke-reflekterende overflader, tagpap eller beplantede (grønne) tage fx med sedum.

Dette tillæg aflyser bestemmelsen 10.2, i Lokalplan nr. 342

Dette tillæg ændre 14.1, i Lokalplan nr. 342, til følgende:

14.1 I forbindelse med en evt. udstykning af delområde 1 til boligformål, skal der oprettes en grundejerforening med medlemspligt for alle grundejere indenfor lokalplanområdet.

En lokalplan fastlægger udviklingen af et område, og der må når, planen er vedtaget, ikke etableres byggeri eller anlæg i modstrid med planen.

Lokalplanen regulerer kun fremtidige forhold. Byggeri og anlæg, som er lovligt etableret før lokalplanen, kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører ikke pligt til at etablere de byggerier og anlæg som lokalplanen beskriver, men når de etableres skal det ske i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser.

Private tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen.

Dispensation fra lokalplanen (Planlovens §§ 19 og 20)

Byrådet kan meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Videregående afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

Ekspropriation efter lokalplanen

Byrådet kan i medfør af § 47, stk. 1, i planloven ekspropriere fast ejendom, der tilhører private, eller private rettigheder over fast ejendom, når ekspropriation vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af en lokalplan eller byplanvedtægt og for varetagelse af almene samfundsinteresser.

Ekspropriation er tvungen afståelse af ejendom og kan efter Grundlovens § 73 kun ske ifølge lov hvor almenvellet kræver det og mod fuldstændig erstatning.

Efter praksis gælder desuden en række betingelser, som skal være opfyldt ved en ekspropriation. Ekspropriationen skal således være lovlig, nødvendig og tidsmæssigt aktuel for realiseringen af ekspropriationsformålet. Herudover skal ekspropriationen være rimelig i den konkrete situation.