Bestemmelser
I henhold til § 15 i planloven, fastsættes herved følgende bestemmelser for lokalplanområdet.
1.1 Det er lokalplanens formål at:
- give mulighed for at opføre én butik til særligt pladskrævende varegrupper.
- der kan drives sportshal, administrative,- service og kontorerhverv, inden for lokalplanområdet.
- sikre at ny bebyggelse opføres med en sokkelkote på mindst 2,5 m (DVR90).
2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter følgende matr. nr. 46, 40m, 40i og 1em, af Nyborg Markjorde, samt alle parceller, der udstykkes herfra.
2.2 Lokalplanområdet ligger i byzone.
3.1 Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsområde i form af butik til særligt pladskrævende varegrupper, sportshal, samt administrative,- service og kontorerhverv.
3.2 Lokalplanområdet opdeles i 5 delområder, som vist på kortbilag 2.
3.3 Delområde 1
Inden for delområde 1 kan der etableres én butik til særligt pladskrævende varegrupper.
3.4 Delområde 2
Inden for delområde 2 kan der etableres sportshal samt administrative,- service- og kontorerhverv.
3.5 Delområde 3 og 4
Inden for delområde 3 og 4 kan der etableres tank- og servicestation, eller anden service, som restauranter og lignende faciliteter.
3.6 Delområde 5
Delområde 5 friholdes for bebyggelse og det grønne udtryk bevares.
Butikker, der alene forhandler særligt pladskrævende varegrupper kan placeres i de udlagte centerområder, og vil ofte, på baggrund af den nødvendige planlægning, kunne placeres i erhvervsområder ved primære trafikåre. Butikker der alene forhandler særlig pladskrævende varegrupper omfatter f.eks. motorkøretøjer, lystbåde, campingvogne, trailere, planter, havebrugsvarer, tømmer, byggematerialer, grus, sten- og betonvarer, møbler, samt ammunition og eksplosiver. Listen er ikke udtømmende. Ofte vil køkkenbutikker også betragtes som butikker, der forhandler særlig pladskrævende varegrupper.
4.1 Lokalplanen regulerer ikke udstykningsforhold.
5.1 Vejadgang til Lokalplanområdet skal ske som vist på kortbilag 3.
5.2 Der kan udlægges interne veje i lokalplanområdet, udformet med en kørebanebredde på minimum 5,5 meter.
5.3 Der skal anlægges vendemulighed inden for området dimensioneret til en renovationsbil på 12 meter.
Vejtilslutning til Slipshavnsvej sker efter vejmyndighedens godkendelse.
6.1 Der skal etableres parkeringspladser til almindelige biler, som følgende:
- 1p-plads pr. 50 m2 etageareal.
6.2 Parkering må anlægges som fælles parkering.
6.3 Parkeringspladserne skal udformes med fast belægning.
6.4 Parkeringspladser med eller forberedt til el-ladestandere, skal placeres samlet eller i grupper af minimum 4 parkeringspladser med ladestandere.
6.5 Der skal etableres 2 handicappladser til almindelige biler og 3 handicappladser til kassebiler. Ved etablering af mere end 100 p-pladser skal der etableres 4 handicappladser til almindelige biler og 4 handicappladser til kassebiler.
6.6 Der skal etableres cykelparkering med stativ svarende til minimum 2 pladser pr. 100 m2 etageareal
6.7 Der må reserveres stativplads til ladcykler svarende til fire normale cykelpladser, samt etableres 4 opladningspladser til elcykler.
Ladestanderbekendtgørelsen indfører krav om forberedelse og etablering af ladestandere til biler ifm. nybyggeri. Der gælder et krav om at alle p-pladser skal forberedes til ladestandere ved nybyggeri til beboelse tilhørende mere end 10 p-pladser. Ved andre typer af nybyggeri hvortil der etableres mere end 10-pladser gælder, at der skal etableres mindst en ladestander, og mindst hver femte p-plads skal forberedes til ladestandere. Ladestanderne skal kunne anvendes til at lade elbiler og plugin-hybrider op. Forberedelse af etablering af ladestandere indebærer etablering af tomrør, så det er muligt at etablere ladestandere efterfølgende.
7.1 Belysningen på veje, stier, p-pladser og på bygninger i lokalplanområdet må ikke lyse op ad, og skal som minimum bestå af lukkede armaturer kategoriseret som Cutoff eller Full Cutoff, som vist på bilag 6.
8.1 Delområde 1
- A: Inden for delområde 1 kan der udelukkende etableres én butik til særligt pladskrævende varegrupper med et bruttoetageareal på maks. 1600. m2*.
- B: Butikken for særlig pladskrævende varegrupper, skal placeres inde for det på kortbilag 2 specificerede byggefelt.
- C: Der må inden for byggefeltet etableres en varegård på maksimum 2.000 m2 og en affaldsgård på maksimum 350 m2.
- D: Der må etableres åbne overdækninger i forlængelse af butikkens hovedbygning eller over udendørs materialeopbevaring.**
- E: Bebyggelse må etableres i to etager, med en maks. højde på 8,5 m.
8.2 Delområde 2
- A: Inden for delområde 2 kan der etableres sportshal, og administrative-, service- og kontorerhverv, med en bebyggelsesprocent på 70.
- B: Sportshal må opføres med max. bygningshøjde på 11 m
- C: Administrative-, service- og kontorerhverv må opføres med max. bygningshøjde på 8,5 m
8.3 Delområde 3 og 4
- A: Inden for delområde 3 og 4 må bebyggelsesprocenten ikke overstige 40 for den enkelte ejendom.
- B: Bebyggelse må max. etableres i 2 etager med max. bygningshøjde 8,5 m.
8.4 Delområde 5
- A: Delområde skal friholdes for byggeri.
8.5 For alle delområder gælder, at bebyggelse skal holdes i en afstand på min. 10 m til jernbanen og Storebæltsvej.
8.6 Udhuse og andre sekundære bygninger må etableres med max. højde på 5 m.
*Til butiksarealet medregnes ikke personalefaciliteter, toilet mv. med et areal på op til 200 m², jf. planlovens § 5t, stk. 2.
** Åbne overdækker skal medregnes i det samlede bruttoetageareal jf. bygningsreglementets bestemmelser for udregning af etageareal. BR18 specificere følgende "For garager, carporte, udhuse, drivhuse, skure, hønsehuse, åbne overdækninger, herunder åbne overdækkede terrasser og lignende bygninger, medregnes kun den del af arealet, der overstiger 25 pct. af bebyggelsens øvrige etageareal ved andre bebyggelser, herunder erhverv og institutioner, dog medregnes garage- og udhusarealer i kælder eller gårdkælder ikke.”
9.1 Facader/facade-elementer og tage må ikke fremstå blanke eller reflekterende.
9.2 Facader må kun fremstå i farver efter den klassiske jordfarveskala, jf. bilag 4.
9.3 Facader må ikke fremstå i plastik.
9.4 Tekniske anlæg udvendigt på bygningen såsom ventilation skal placeres to meter fra taggrænsen og må ikke være synligt fra vejen. De tekniske anlæg skal integreres med bygningens arkitektur og må ikke stå som fristående elementer.
9.5 Der må opsættes anlæg til indvinding af solenergi på bygningers tage.
9.6 Anlæg til indvinding af solenergi, skal integreres med bygningens arkitektur* og ikke som fristående elementer. Se eksempel nedenfor.
9.7 Der tillades ikke hegning af lokalplanområdet. Dog kan der etableres hegn omkring en varegård eller tilsvarende opbevaring. Hegnet må have en max. højde på 4 meter og skal opføres i gråtonede farvenuancer i træ, som vist i bilag 7. Af hensyn til sikkerheden i området, gøres der undtagelse for forbud mod hegning, ud mod Storebæltsvej og Jernbanen.
Skiltning
9.8 Skiltning på bygninger skal fremstå som en integreret del af arkitekturen.
9.9 Skilte må ikke være reflekterende og må ikke indeholde animerede, bevægelige eller blinkende elementer.
9.10 Fristående skiltning tillades ikke. Der kan dog ved adgangsvej til virksomhederne skiltes i form af skiltepylon på max. 4 m i højden og 1,25 m i bredden. Der må opsættes 1 skiltepylon pr. ejendom/forretning/virksomhed og øvrig skiltning må kun omfatte facadeskilte og mindre henvisningsskilte. For delområde 1, 2 og 3 må der inden for det på kortbilag 3 afmærkede område opsættes 1. fælles skiltepylon på max. 6 meter i højden og 2.5 meter i bredden.
9.11 Der må ikke opsættes bannere eller beach-flag inden for lokalplanområdet, herunder i skel.
9.12 Der kan etableres max. 3 flagstænger 12 m høje pr. ejendom/virksomhed. Der må ikke reklameres med produkter men alene firmanavn og logo.
9.13 Der må ikke opsættes pladeskilte på bygninger inden for lokalplanområdet. Der må kun anvendes skiltebogstaver på facaden med en max. højde på 0,7 m. Se eksempler nedenfor.
9.14 Skiltning må hverken helt eller delvist dække arkitektoniske elementer som fx udvendige døre og vinduer eller have karakter af facadebeklædning, vinduesafblænding og lignende.
9.15 Belysning af skiltning på facader må kun ske med lyskilder i eller bag skiltebogstaverne.
9.16 Vinduer må ikke overmales, blændes eller på anden måde tildækkes på mere end 50% af vinduets areal. Herudover må der påsættes løse bogstaver eller logoer i mindre omfang på vinduer, f.eks. åbningstider, firmanavn eller logo.
*Integration med bygningens arkitektur skal her forstås som en helt eller delvis integration. Ved en delvis integration, hvor en solcelle skal stå i vinkel på et fladt tag, kan solcellen placeres i en ramme således at solcellen ikke fremstår som et fristående element, men fremstår som en del af bygningens arkitektur.
10.1 Udendørs oplag må kun finde sted inden for tæthegnede og afskærmede arealer i direkte tilknytning til bebyggelsen.
10.2 Regnvand på befæstede arealer skal ledes via olieudskiller til spildevandssystemet.
10.3 Der kan anlægges beplantningsbælte jf. principperne på kortbilag 2. Beplantningsbæltet skal indeholde buske og træer af hjemmehørende arter, dvs. beplantning der gror naturligt i Danmark, i min. 60% af bæltet.
11.1 Der kan om nødvendigt etableres en støjskærm langs skel mod jernbanen, jf. korbilag 5.
12.1 Ny bebyggelse må ikke etableres med gulvkote under 2,5 m (DVR90).
Lokalplanområdet er omfattet af Nyborg Kommunes risikostyringsplan 2020, der udlægger hele Nyborg by og Knudshoved som højrisikoområde for stormflod. Risikostyringsplanen anbefaler, at alle borgere og virksomheder gør sig bevidst om risikoen for stormflod. Der henvises til klimascenariet RCP 8,5 i Nyborg Kommunes risikostyringsplan.
13.1 Inden ibrugtagning af bebyggelsen skal adgangsforhold og parkeringsarealer være anlagt og godkendt af Nyborg Kommune.
13.2 Der kan ikke meddeles ibrugtagningstilladelse til kontorbebyggelse i delområde 2 før det er dokumenteret, at Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for trafik-,og jernbanestøj er overholdt.
13.3 Bebyggelsen skal være tilsluttet kollektiv varmeforsyning og offentligt spildevandsanlæg.
14.1 Lokalplan nr. 271 – Erhvervsområde Slipshavnsvej i Nyborg, ophæves ved vedtagelsen af denne lokalplan.
I henhold til planlovens § 18 må der ikke retligt eller faktisk etableres forhold i strid med lokalplanens bestemmelser.
Lokalplanen hindrer ikke, at den eksisterende bebyggelse og dennes anvendelse kan opretholdes, hvis såvel bebyggelse som anvendelse ikke strider mod de i byggetilladelserne givne forbehold og i øvrigt er lovlige.